Видео надзор

Нашите услуги за инсталирање на безбедносни камери вклучуваат можност за инсталирање на IP или аналогни системи на камери за надзор, кои се состојат од најмалку 4 камери, до големи системи што се состојат од 300 камери или повеќе.

Системите на камери помагаат во спречување на криминалот и во намалувањето на одговорноста преку обезбедување непристрасен запис на настани. Тие можат да бидат инсталирани на надворешноста или внатрешноста на зградата за да се следат чувствителните области како влезови, паркинзи, простории за готовина или безбедни области на зграда. Тие исто така можат да бидат поврзани со системите за контрола на пристапот за да обезбедат записник за тоа кој влегува и излегува од зграда.

Било кој тип на бизнис може да има корист од систем на камери, но најчести клиенти се хотелите, болниците, деловните згради, училиштата и продавниците за малопродажба.

Analog камера

За снимање и следење во живо, аналогните камери се поврзани со DVR. Аналогните системи на камери се користат за создавање фиксна комуникациска врска помеѓу камери и монитори, со помош на жици и кабли. Денес, DVR има мрежна конекција, што им овозможува видео снимки во живо преку мрежата. Користејќи софтвери за управување, можете да следите во живо на далечински компјутер или мобилен уред.

IP камера

IP камери, познати и како мрежни камери, се вели дека се иднината на технологијата за безбедносни камери. Наменети специјално за набудување, IP-камерите можат да бидат поврзани со безжична мрежа или етернет. Видео записот се снима на централизиран NVR и може да се гледа преку Интернет. Користејќи компјутер или мобилен уред, повеќе камери на различни локации можат да се следат преку Интернет.

Иако системите засновани на IP камера се малку поскапи, нивниот супериорен квалитет ги прави вредни за инвестиција. Додека постарите системи стануваат застарени, IP-камерите можете да ги надградите , бидејќи технологијата за надзор во иднината се очекува да остане заснована врз IP-камери за некое време.