Hytera PD605 - рачно DMR радио

Тенок рачен DMR со куќиште од метални рамки.

Со патентираното Hytera, Pseudo Trunking се уште можни два паралелни повици во директен режим.
PD605 импресионира со својот лесен дизајн, опсег на функции и одлична вредност за парите. Со своето компатибилно метално куќиште, извонредниот квалитет на звукот и поддршката на дигиталното и аналогното радио, PD605 претставува здив на свеж воздух за вашата радио комуникација.
Радио PD605 е дизајнирано во согласност со стандардот DMR и затоа ги исполнува сите барања на отворениот стандард.

Благодарение на процесот TDMA, PD605 ви овозможува да ја доделите достапната ширина на опсег со двојно поголем број на канали. Ова има јасен олеснителен ефект врз зголемениот недостиг на спектар што се среќаваат при користење на радио системи DMR.
Опсегот на фреквенција кај UHF се протега од 400 MHz до 527 MHz
PD605 поседува и аналоген режим и дигитален режим и е компатибилен со аналогни радио системи; како последица на тоа, многу е лесно за вас да се смените во дигиталното доба.
Варијантата со GPS модул поддржува апликации како што е Автоматизирана локација на возилото (AVL) за да се оптимизира работниот тек
Опционалната функција за аларм Man Down автоматски ги алармира другите корисниви на радио и / или контролната просторија, доколку операторот падне и остане долу.
Интерфејсот за проширување им дава можност на корисниците и развивачите на апликации да го прошират опсегот на функции PD605 за да вклучуваат и други корисни одлики.
Двете копчиња на PD605 се одделени со антената за да се спречат грешките во работењето, дури и кога носите ракавици или во лоши услови на светлина.
PD605 ги исполнува сите барања на отворениот DMR ETSI стандард (ETSI-TS 102 361-1, -2, -3), MIL810-C / D / E / F / G стандардот и степенот на заштита IP67 (водоотпорен до длабочина од еден метар најмалку 30 минути потопување). Затоа, овие рачни радија нудат извонредни карактеристики дури и под тешки услови за работа.
Споредено со процесот FDMA во аналоген режим, со TDMA, траењето на батеријата може да се подобри за приближно 40% при употреба на DMR.
Ажурираниот софтвер овозможува употреба на нови функции. Со промена на софтверот, може да се овозможат други дигитални и аналогни режими на работа, без потреба за набавка на нов радио уред.