Hytera PD415 - рачно радио на DMR

Конвенционално DMR радио со интегриран RFID читач.

Со нов софтвер: Како резултат на постапка за легален патент, директениот режим TDMA беше отстранет за дигитално работење. Со патентираниот Hytera Pseudo Trunking се уште се можни два паралелни повици во директен режим.

Рачно радио PD415 DMR ви дава конвенционално DMR радио и интегриран читач на RFID картички. Како дел од патролниот систем Hytera тоа е идеално радио за безбедносните лица кои патролираат во комплексни објекти. PD415 е особено траен и се постигнува со едно полнење на батеријата извонредени 16 часа работа во дигитален режим.

Со интегрираниот читач на RFID, PD415 може да прочита информации од RFID картички и уреди и да ги пренесува овие информации автоматски преку радио. На овој начин радиото го поддржува патролниот систем Hytera.
Патролниот систем Hytera е патролен систем за управување со информации за патрола. Ова решение овозможува позициите на безбедносниот персонал, да се следат централно и во реално време на дигитална карта.
Со својата вградена дигитална технологија PD415 произведува извонреден квалитет на гласот дури и во бучни средини и во надворешниот периметар на радио покривањето.
Оваа функција гарантира дека PD415 може да открие аналогни и дигитални сигнали и автоматски да се смени во соодветниот режим на работа.
Со својот животен век на батеријата до 16 часа во дигитален режим, PD415 покажува издржливост и затоа е сигурен дури и кога е распореден за долги периоди.
Благодарение на процесот TDMA, PD415 ви овозможува да го конфигурирате достапниот опсег со двојно поголем број на канали во споредба со конвенционалното аналогно радио. Ова има јасен олеснителен ефект врз зголемениот недостиг на спектар.
Радиото рачно PD415 е отпорно на прав и вода според IP54 и го исполнува американскиот воен стандард MIL-STD-810 C / D / E / F / G.
Основното шифрирање без користење алгоритми ја подобрува заштитата од прислушување.