Hytera MD785i

Мобилно DMR радио

Мобилното DMR радио MD785i нуди разноврсни дигитални функции кои ви овозможуваат да разменувате информации во сите ситуации. Во споредба со MD785, MD785i значително ги подобри перформансите. Неговата понатамошна развиена технологија ја зголемува и опсегот и сигурноста.

Во споредба со MD785, MD785i значително ги подобри перформансите. Неговата понатамошна развиена технологија ја зголемува и опсегот и сигурноста.
За да се забрза определувањето на локацијата на радија, начинот на кој радиото ја испраќа својата GPS позиција е значително подобрено. Како резултат, повеќе информации за GPS отколку порано може да се испратат до контролниот центар преку временска рамка, доколку се потребни само податоци за позицијата.
Корисниците можат да пристапат до таблата со опции користејќи ја апликацијата CPS (Софтвер за програмирање на клиенти) за пренесување на податоци на надворешни уреди.
Мобилните радија можат да бидат поврзани со репетитор со употреба на специјален UART кабел за да се обезбеди „безжична врска“ за пренос на дигитални услуги (глас, податоци или сигнализација). Оваа функција може да се користи во сценарија во кои IP-мулти-страната врска не е достапна заради ограничувања на Интернет врската и репетиторите се поврзани безжично за да го прошират опфатот за комуникации.
Екрипцијата на сигнализацијата штити од неовластен пристап до репетиторот и пресретнување на податоците за конекција со помош на скенер за DMR.
MD785i има аналогно, како и дигитален режим и е компатибилен со тековно користените аналогни системи, со што се поедноставува вашата транзиција во дигиталното доба.
Благодарение на процесот TDMA, MD785i ви овозможува да ја доделите достапната ширина на опсег со двоен број канали. Ова има јасен олеснителен ефект врз зголемениот недостиг на спектар.
Енкрипцијата со употреба на алгоритмот за криптирање ARC4 (40 битни) во согласност со DMRA или алгоритмите со опција AES128 и AES256 (128 и 256 битни) обезбедува сигурна комуникација.
MD785i е во согласност со стандардите MIL-STD-810 C / D / E / F / G и го исполнува IP54 степенот на заштита. Висок степен на сигурност е обезбеден дури и во груби околини.
Благодарение на интерфејсот за проширување, опсегот на функции што ги нуди MD785i може да се прошири со значајни клучни функции. Додатоци и апликации развиени од партнери можат да бидат поврзани на овој интерфејс.
LCD екранот со висока резолуција нуди јасен дисплеј, дури и под тешки услови на светло. Големите тастатури и ергономските програмибилни клучеви овозможуваат ефикасна и продуктивна комуникација.
Ажурираниот софтвер овозможува можност за нови функции. Со промена на софтверот, може да се овозможат други дигитални и аналогни режими на работа, без потреба за набавка на нов радио уред.
Благодарение на дигиталниот пренос на сигнал, MD785i ви овозможува да извршите различни видови говорна комуникација, вклучувајќи индивидуални повици, групни повици и истовремена комуникација со сите претплатници.
На MD785i им овозможува автоматска повторна селекција на базни станици (роаминг) на сите локации восистем со повеке станици.
Со MD785i, можете да користите разни услуги, како што се радио проверка, далечински монитор и предупредување за повици.
Користејќи го MD785i можете да користите селективни повици, дво-тонско бирање, HDC1200 како и CTCSS / CDCSS.