Hytera BD505

Мобилно радио за започнување во дигитална технологија (DMR)
BD505 е рачно радио за започнување со дигитална технологија (DMR). Тој нуди функции споредливи со едноставни аналогни радија во истата ценовна класа, но со предностите на технологијата за дигитален пренос.
Благодарение на неговиот иновативен дизајн, BD505 нуди подобри перформанси од аналогните радија. Неговите одлични својства за прием обезбедуваат говорна комуникација без проблеми.
BD505 беше развиен и тестиран во согласност со воениот стандард MIL-810 G. Отпорноста на прав и водоотпорна конструкција според IP54 обезбедува сигурност во различни средини.
Употребата на дигитална технологија за кодирање и корекција овозможува да се пренесат гласови без никакви пречки – дури и на големи растојанија.
Ергономски оптимизираните клучеви за јачина на звук обезбедуваат лесно ракување, дури и додека носите ракавици.