DMR радија од Hytera

Што е DMR?

Дигитално мобилно радио - стандард за отворено мобилна радио комуникација

DMR се залага за „Digital Mobile Radio“, отворен дигитален радио стандард. DMR е познат низ целиот свет како технологија што комбинира говорна комуникација, пренос на податоци, функции и апликации. DMR е достапен во три “нивоа”. Ова е термин кој може да се опише како „ниво на сложеност“.
Ниво I е DMR кој се користи без дозвола (license free), Ниво II, лиценцирано, конвенционално DMR и степено радио со DMR и ниво III DMR, што значи дека фреквенциите и капацитетот на каналот можат да се обединат и користат заеднички. Благодарение на стандардите DMR, Hytera DMR уредите работат со кој било друг систем DMR во согласност со стандардот.

Типични функции DMR

Двоен режим. Функцијата со двоен режим овозможува непречена транзиција од аналогната работа на DMR уредите во дигитална работа.

Текстуални пораки. Испраќање и примање на текстуални пораки. Пред-програмирани говорни и текстуални пораки можат да се испраќаат со функцијата со еден допир.

Безбедносни функции. Останете безбедни со функцијата на осамен работник, алармот за man down, копчето за итен повик и дополнителни услуги за позиционирање на GPS.

Сузбивање на бучава. Без оглед на тоа каде одите: со сузбивање на бучавата во позадина, ќе се разберете насекаде.
Различни типови на повици. Вистински вид на повик за секоја ситуација: индивидуален повик, групен повик, итен повик или радиодифузен повик на сите дигитални канали.

И уште повеќе. Во зависност од моделот на радио DMR, достапни се разни други функции кои ја подобруваат вашата безбедност и вашите операции.

Hytera нуди најдобро DMR радио за секое сценарио, без разлика дали е комуникација во деловното опкружување, за употреба во тунели и рудници, или за сигурна комуникација за полицијата или противпожарната служба.

Од лесната, компактна серија PD3 – наменета за употреба во зградите и објектите – до водоотпорениот и експлозивно заштитен PD795 Ex – има соодветно DMR радио за секој корисник. Ние ги поврзуваме луѓето насекаде и ја подобруваме безбедноста и продуктивноста.