Hytera BD505

Мобилно радио за започнување во дигитална технологија (DMR)
BD505 е рачно радио за започнување со дигитална технологија (DMR). Тој нуди функции споредливи со едноставни аналогни радија во истата ценовна класа, но со предностите на технологијата за дигитален пренос.
  • Одлични перформанси
Благодарение на неговиот иновативен дизајн, BD505 нуди подобри перформанси од аналогните радија. Неговите одлични својства за прием обезбедуваат говорна комуникација без проблеми.
  • Робусен и издржлив
BD505 беше развиен и тестиран во согласност со воениот стандард MIL-810 G. Отпорноста на прав и водоотпорна конструкција според IP54 обезбедува сигурност во различни средини.
  • Чист глас
Употребата на дигитална технологија за кодирање и корекција овозможува да се пренесат гласови без никакви пречки – дури и на големи растојанија.
  • Едноставна употреба
Ергономски оптимизираните клучеви за јачина на звук обезбедуваат лесно ракување, дури и додека носите ракавици.